27 juni 2013

Ett terrassbygge

Bilderna är från förra sommaren (2012) när vi ägnade en stor del av försommaren åt vårt terrassprojekt. Och det blev ju så bra! Mycket jobb javisst, och ganska dyrt blev det också då vi valde UPM's ProFi deck istället för vanliga terrassbräder. Men å andra sidan är även bra terrassvirke dyrt, vill man ha kvalitet får man också betala, så är det ju bara. Hur som helst är vi otroligt nöjda nu ett år efteråt, terrassen är fullständig underhållsfri i sisådär 25 år framåt, garanterat inga stickor i fötterna och den torkar upp väldigt fort efter regn. Skön att gå på är den också även om det kan bränna lite i barnfotafötter när solen är framme.

"Underredet" till terrassen gjorde vi av vanliga impregnerade reglar. Vi började med markarbetet i slutet av maj.
 
Hit kommer terrassen, fotat från övre våningen. Tidigare fanns här bara en igenväxt rabatt (som syns i detta inlägg).
Markduk underst och så fyllde vi på med krossgrus. Som vanligt går det åt mera än man tror...
 

Sambon gjorde ritningen och räknade ut alla längder innan vi började bygga. Det är också han som har byggt medan jag hjälper till där jag kan.

Kantbräderna är satta och nu börjar det roliga jobbet med att lägga själva ProFi deck bräderna. Materialet är en blandning av plast och träkomposit och därmed helt underhållsfritt och dessutom lätt att jobba med. .


Vår lilla hjälpreda inspekterar så att allting blir rätt.

Vi hann inte riktigt helt klart till lillans födelsedag, men 12.6 såg det ut såhär och det gick i allafall att dricka födelsedagskaffet på den nya terrassen :) 



Här syns också luftvärmepumpen från Mitsubishi som installerades i samma veva, även där är vi så sjukt nöjda! Tidigare var vårt sovrum som en bastu sommartid och ingen i familjen fick någon sömn. Med luftvärmepumpen är vårt sovrum svalt och skönt och det bästa är att den går så tyst att den utan vidare kan stå på också nattetid om vi vill. Naturligtvis använder vi den också vintertid, då för att värma upp övervåningen (nere har vi en öppen spis som sköter om den saken).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar