27 juli 2013

Flyttcirkus

Jag bar igen hem en låda med växter från mina föräldrars... Så fint att kunna gräva upp stora exemplar alldeles gratis! En del överlever inte min brutala behandling, men för det mesta går det fint! Lådan innehöll denna gång bl.a hosta, lungört, praktnäva och ormöga.


Den vildvuxna rabatten vid stora stenen har jag redan länge stört mig på. Nävorna och sipporna åkte upp och de nya växterna åkte ner! Vitsipporna ska vara kvar och den stora nävan längst fram får stanna, tillsvidare i allafall.


Hostorna och lungörten ser lite ledsna ut, men redan ett par dagar senare hade de repat sig fint så jag tror nog de överlever! Funderar ännu på om jag borde satt ner en svärdslilja också, det är en väldigt våt rabatt så inte mycket överlever vintern tyvärr. Det känns som att vattenlevande växter borde ha en hyfsad chans i alla fall...

 
Blodävorna eller tovsipporna (jag ser faktiskt inte skillnad på dem, bara när de blommar...) fick flytta till en liten rabatt längst mot skogen, vid den stora stenen. Jorden är inte den bästa men de ska väl inte ha så stora krav har jag för mig? I rabatten växer sen tidigare min gräslök och sen står där en kruka med en liten busktomat. En liten självplanterad sedumväxt får också stanna! Känner mig riktigt nöjd efter flyttkarusellen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar