16 januari 2014

Vinterdagar och latmaskar

Igår var Allerias och min lediga dag och passade nog så gav den sista tidens kyla vika för en varmare dag med endast -7 grader och små glimtar av solsken! Så fin vintern kan vara när den inte envisas med att växla mellan +5 grader och mörkt som i en säck, eller -25 grader när det knäpper i knutarna och det känns som om näsan trillar av om man vågar sticka ut den utanför dörren. Vi är inga vintermänniskor jag och A, vi fryyyyyser! Men igår kom vi oss faktiskt ut på en pulkapromenad ner till centrum. Mobilbilden nedan ger inte en rättvis bild av den fina utsikten. 


Den lilla latmasken trivdes utmärkt i pulkan där hon låg med korsade ben, vippade på foten och sjöng för sig själv. Hon tog inte många steg på "promenaden" hon inte men det var bra träning för mig att dra henne.

Pulkan är en favorit även när vi ska till dagmamman mörka och kalla mornar. Det är inte värt besväret att starta den kalla bilen för att åka tvåhundra meter, lika snabbt och mycket mysigare är det att ta pulkan och den varma fleecefilten!

2 kommentarer:

  1. Pulka är ett så bra färdmedel här i stan när snön har fallit! :) Spark är också bra om man har en tillräckligt stor, och innan stan hunnit sanda ALLA trottoarer ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid tyckt att endast halva trottoaren/gångvägen borde sandas, så borde ju alla bli nöjda!

      Radera