6 februari 2014

Vakna nätter

Igår var vi på föräldra-barnträff och Alleria blev akuthungrig där innan vi skulle gå hem. När hon såg den uppdukade frukostbuffén gick hon inte att stoppa och hon åt sen bit hembakt bröd, efter att ha ätit glutenfritt (och vetefritt) i flera veckor/månader. 

Och inatt har vi suttit uppe mellan 02-03.30 med en jätteledsen tjej som haft magknip och mått så illa att vi satt med en spyhink i famnen och väntade. Hon somnade slutligen om efter att ha fått medicin. 

Hon är visserligen förkyld också men nog känns det spontant som om det finns ett samband mellan magontet och det hon äter. Det är väl dags nu då att be om en allergiutredning på riktigt. Suck. 




5 kommentarer:

  1. En bekant till mig som jobbar på barnpoli har sagt att man inte skall hålla glutenfri diet själva, utan klartecken från läkare. Detta eftersom svaren inte kommer att visa rätt om ni far på utredning nu, efter att ha hållit henne glutenfri en längre tid. Säger detta som en upplysning i all välmening och hoppas verkligen att ni får ordning på hennes magproblem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för omtanken. Vi har nog konsulterat både med barnrådgivningen och med barnläkare, så glutenfri (spannmålsfri) diet är inget vi hittat på själva. Jag vet inte heller riktigt hur utredningen ska gå vidare nu men blodprov ska tydligen kunna visa markörer även fast man ätit glutenfritt. Allergier vet jag inte, vi får se vad läkaren säger.

      Radera
  2. Vad tråkigt att det blev så!

    SvaraRadera
  3. Stackars liten! :( Inte är det lätt att vara jättejättehungrig!

    SvaraRadera
  4. Visst är det tråkigt om hon visar sig vara allergisk, men samtidigt skönt att veta exakt vad man ska undvika. Idag gissar vi ju bara, och ibland går det bra och ibland sämre.

    SvaraRadera