4 november 2014

...och hejdå oktober!

Det blev en oplanerad bloggpaus och vardag, egentligen precis som jag ville. Oktober är nog en ganska bra tidpunkt att helt enkelt varva ner och ta det lugnt - det är inte mycket som händer, vädret är grått och trist och bjuder inte på många tillfällen till att plocka fram kameran, och med allt som hänt under hösten har jag känt mig som en punkterad ballong mellan varven!

Nu är det redan november, överlägset den tristaste av årets alla månader, men i år känner jag ändå ett sorts lugn och en stilla förväntan inför kommande julhelger, födelsedagar och annat roligt! Och inte har vi ju suttit sysslolösa denna månad heller...

- Jag fortsatte min rundtur bland nejdens sjukhus pga. min bråkande galla som inte ville bli bra trots operation. På Vasa Centralsjukhus genomgick jag ytterligare ett dagkirurgiskt ingrepp och fick på kirurgiska bäddavdelningen det sämsta bemötandet jag någonsin varit med om i sjukhussammanhang.
Möjligen är jag bara bortskämd med den otroligt trevliga personalen på Malmska i Jakobstad, men för första gången någonsin har jag faktiskt fyllt i en av dedär responsblanketterna de alltid försöker tvinga på folk och gett hela T3-avdelningen bottenbetyg. Där ska jag med all makt undvika att hamna igen. Själva ingreppet och vårdpersonalen var dock jättetrevlig och kompetent, men vad hjälper det när man sen är tvungen att ligga på bäddavdelning med jordens otrevligaste personal... 

http://cdn1.hssmedia.fi/Newsmedia/2014/01/14/647/cropOM_LL_20130602_131.jpg
Bild från Vasabladet.


- Vi har haft finbesök av en liten fnysande och frustande igelkott som glatt smaskade i sig kattmaten vi bjöd på. Jag såg att den lufsade i riktning mot skogen och löv- och kvisthögarna vi lämnat där, så jag hoppas den sover riktigt gott nu!
- Alleria och jag har varit hemma en del och pysslat. Ska visa resultatet en annan gång. En dag bestämde vi oss hastigt och lustigt för att testa Maxifun i Jakobstad och får verkligen hålla med alla dem som rekommenderar stället! Jättekul även för en vuxen att krypa i gångarna och testa rutschkanor :)Slutligen har vi också "firat" Halloween och Allhelgona på stillsammast tänkbara sätt; genom att fixa en hemsk spökdräkt den ena dagen och sälla oss till resten av stadens befolkning som tände ljus på gravgården den andra dagen.


2 kommentarer: