10 december 2014

Ett ufo har landat

En sak ska vi göra klart från början - av alla fula lampor som finns är takfläktar, alla kategorier, absolut de fulaste. Möjligen delar de sista plats med plafonder och lysrör...men jag har ännu inte sett en takfläkt som verkligen skulle vara en prydnad för rummet! 

Tyvärr är de också grymt praktiska när de rör runt luften och skapar svalka sommartid och sprider den sköna spisvärmen vintertid. Maken har länge pratat om att vi borde ha en sådan (styggelse) i vårt vardagsrum, för att spisen är placerad i ett hörn och det är inte riktigt optimalt ur värmesynpunkt. 


Efter att han dammsugit hela internätet för att hitta en variant som jag möjligen skulle kunna acceptera, kunde jag väl inte längre säga nej. Så hem kom den i expressfart från Tyskland. Vi öppnade lådan och stängde den kvickt igen när vi såg alla små lösa delar. Sen öppnade vi doslocket (eller vad det nu heter, grejen i taket iaf) och såg alla sladdar och konstaterade att detta är överkurs för oss. Och där lämnade det i någon vecka. 


Men nu, idag, tittade världens trevligaste elektriker in och i ett litet kick hade han monterat upp hela faderullan utan att elchocka sig själv en endaste gång! Och tja, inte vet jag om den är snygg direkt men värre varianter har jag ju sett. Den är i stort sett knäpptyst och lampan har dimmer! Det kan jag definitivt leva med. Återstår att se om den gör något för värmen i huset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar