5 januari 2015

Lata, lediga dagar

Så skönt det har varit med en ganska kravlös ledighet! Vi har i vanlig ordning helt vänt på dygnet, Alleria lägger sig vid 22-23-tiden och vi vuxna vid 01-02...alla sover sen till tio nästa morgon och äter lunch långt in på eftermiddagen. Det blir nog en utmaning att möta vardagen igen efter trettondagen!
Ändå tycker jag det ska bli väldigt skönt att få rutiner och få gå till jobbet i vanlig ordning igen, för ärligt talat så blir det lite för mycket för mig att vara hemma någon längre tid med treåringen som är mammig, klängig, arg och irriterad och ibland verkar ha återgått till bebisstadiet...för att sen i sina bästa stunder vara lillgammal, klok och lika frågvis som alltid! 
 
Den här mamman hänger inte riktigt med i känslosvängarna, önskar att tålamodet vore lite längre och att det vore möjligt med lite lugn och ro och ett barn som leker självt åtminstone någon kvart nu och då. Barnet självt saknar sina kompisar hos dagmamman, så fast det har varit mysigt med jul tror jag alla i familjen ser fram emot en vardag igen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar