17 mars 2015

Ett och annat nytt

 
Världens snedaste bild, men jag ville bara visa den lilla bordslampan som jag fyndade på armaturloppisen som Nykarleby El-affär ordnade häromdagen. Det var minst sagt ett spontaninköp, men jag har saknat något "upplysande" på köksbordet ända sen jag slutligen tvingades inse att julljusstaken måste tillbaka i förrådet (för typ en månad sen då). Kände mig lite extra nöjd då jag såg att lampan var en LampGustaf (de brukar ju göra kvalitetslampor så den kanske inte går sönder för att man nuddar den då) och jag fick sisådär 90€ i rabatt så det kan ju faktiskt klassas som ett äkta fynd.
 
 
Så testar vi också denna lilla lustiga skapelse till luftfuktare här hemma. Vi har, som alla andra väl, problem med den låga luftfuktigheten hemma vintertid och det blir inte bättre av vår vedeldade spis som torkar ut hemmet. Maken hittade en liten ultrasonisk luftfuktare på eBay (naturligtvis, var annars) och visst har fuktprocenten hemma gått upp en aning. Men om inget annat, så ser den också ganska rolig ut där den står och blåser ut sin dimma :)
 
 
Vad annat då, jo vi testade äntligen söndagslunchen vid Juthbacka herrgård! Jättegod mat (speciellt förrättsbordet som jag återvände till så många gånger jag kunde utan att skämmas) och även treåringen gav det hela godkänt - hennes betyg var "god mat, laxen var bäst, leksakerna kunde ha varit fler". Så det lär bli fler besök, det är ju så skönt att slippa laga lunch åtminstone EN dag när man är ledig!

1 kommentar: