26 oktober 2015

Att avsluta en äppelsäsong


Det blev visst höst, och vi har påbörjat arbetet att städa bort spåren av höstens äppelsäsong ur musteriet. Ett ganska tillfredsställande jobb, eftersom det innebär vintervila för oss alla (snart, men vi är inte riktigt där än), sammanfattning av årets säsong och planering vad vi ska göra annorlunda och bättre nästa år!

Hösten 2015 gick nog till historien som en av de sämsta äppelhöstarna någonsin, tyvärr. Men sån är naturen, och det är bara att leva med variationerna. Roligt har det i alla fall varit i år också, de nya maskinerna är så mycket roligare och enklare att jobba med och våra utrymmen blir så fina!Vi har äntligen (lagom till säsongens slut..) fått alla dörrar på plats. Den fina bakdörren genom vilken vi tar ut allt som ska till komposten är specialbyggd för oss av Kovjoki snickeri. Dörren ska ännu målas på insidan och till vänster om den ska så småningom sättas in ett smalt litet fönster för mera ljusinläpp.


Också garagedörren till varmgaraget är på plats, och för första gången kan vi faktiskt låsa om hela huset! Skönt att ha det klart.  
 


Utomhus har det fortsättningsvis varit mycket jobb förstås. Prio nummer ett var att få tak och väggar i skick innan det blev för kallt, regnigt och mörkt för att kunna vara ute och jobba. En hel del helger har ägnats åt att spika panel och ribbor på alla fasader...


 
  

Så här såg fasaden ut i helgen (25.10.15). Ännu finns det lite jobb med knutbräder, fönstersmygar och dropplåtar, men bara höstvädret fortsätter visa sig från sin bästa sida ska vi nog hinna få det klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar