24 juni 2013

Fin, avslappnad midsommar med släkten och nyss fyllda tvååringen

Vilken skön midsommarhelg vi har haft ändå. Fyra dagar ledigt betyder att man hinner med både trädgårdsjobb, träffa släkten och bara ta det lugnt! Midsommaraftonen tillbringade vi vid sommarstugan tillsammans med mormor, morfar och farmor, och vi har en nybliven tvååring som inte tvekar att plaska runt i havet trots kallt vatten och hårda vindar!


Midsommar är en sån skönt kravlös helg tycker jag, inga traditioner som måste upprätthållas och ingen mat som tvunget måste stå på bordet fast ingen egentligen vill ha den ens... Visst äter vi gott (fast det gör vi ju alla andra dagar också, innerfilé på en tisdag är liksom inget ovanligt hos oss) men vi stressar inte ihjäl oss bara för att butiken är stängd en enda dag. I år blev det hursomhelst matiga pajer och plättar stekta på Muurikka-panna över grillen! Gott men lite tidskrävande för den som sköter grillen.

http://www.snellman.fi/sites/default/files/styles/otsikkokuva/public/Muurikka-1.jpg?itok=4Yz7SmI6
(bild lånad från www.snellman.fi)

Busig och nöjd tvååring som ätit massor av blåbär, jordgubbar och grädde och sen blev så trött att hon bad att vi skulle åka hem när klockan blev kvart före tio. Så då gjorde vi det! Midsommar firas på barnens villkor när de är små tycker jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar