9 september 2013

Det är de små sakerna som ställer till det

I helgen som gått har vi äntligen fått börja använda köket igen och SÅ skönt det var! Premiärkokning på nya spisen blev middag bestående av potatismos och köttbullar, traditionellt så det förslår.

Efter vårt och svärföräldrarnas jobb i helgen är köksdelen nu egentligen helt klar, med lister, handtag och allt - så nu återstår bara det rätt roliga jobbet att kånka in alla saker ur garaget och försöka lista ut vilka lådor som ska innehålla havregryn och var vardagsporslinet ska stå!



Kylskåpet har vi baxat på plats, bokstavsmagneterna är mindre snygga men Alleria gillar dem så de får väl stanna. 

Ugn från Miele, jag är glad att vi valde vita köksmaskiner och inte rostfria. 


Micron döljs bakom en lucka!


Också den kombinerade köksön/frukostbordet sattes på plats igår (halv tio på kvällen). Och här vet jag inte riktigt hur vi tänkt...tror inte vi tänkte alls faktiskt. Hörnen på bordsskivan som sticker ut är otroligt vassa och sitter på 90 cm höjd - precis lagom för att en ca 90 cm lång tvååring ska råka ut för en riktigt allvarlig olycka när hon kommer springande :/

Detta känns som vår enda riktigt stora miss vad gäller köket, och jag vet inte än hur vi ska göra. Hörnskydd ska i alla fall inhandlas per omgående, och sen får vi se till att skaffa barstolarna pronto och hoppas att de skyddar lite när de väl står på plats. Blir det inte tillräckligt får vi nog överväga att låta såga om skivan, oavsett om det blir snyggt eller inte. Vilken miss i planeringen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar