7 oktober 2013

Att bygga ett leksakskök

Nu när vårt eget kök börjar vara klart, ska vi nog ta oss tiden att bygga klart Allerias leksakskök också. Köket fick hon till sin tvåårsdag i juni, men då fattades ännu några delar. Inte för att en tvååring märker sånt utan fixandet med detaljerna är väl mest roligt för föräldrarna :)

En del av materialet till köket fick vi gratis av snälla svärfar, som säljer riktiga kök och därmed alltid har extra luckor och skivor till våra projekt här hemma. Ribbor, lister, beslag och skruvar köpte vi, och faktum är att totalbudgeten säkert landar på 100€, vilket är mera än IKEA vill ha för sitt leksakskök. Nå, det är ju roligt att bygga och helt säkert får man ju något som är unikt!

Vi börjar bygget inomhus på vardagsrumsgolvet, men flyttar sen ut i garaget för att inte förstöra överraskningen för Alleria.
Sambon byggde stommen och jag målade. 


Bänkskiva med hål för "diskho" - en skål jag köpt på loppis. 

Spishäll av plexiglasskiva som sambon gjort av en restbit från jobbet. Skåpet har fått väggar och dörrar av trädörrar från ett riktigt kök och under spishällen ska det bli en ugn med lucka.


  
Så långt hann vi före Allerias födelsedag och köket har verkligen använts flitigt - hon kokar kaffe, spagetti och korv flera gånger om dagen och bjuder oss alla :) Så nu är det verkligen på tiden att vi gör köket klart - vi ska fixa ugnslucka och en baksida med fler hyllor och krokar för bestick hade vi tänkt. Det var ju så roligt att fixa leksaksservis och -mat, så nu är det lite trångt i hyllorna... Bilder på mat och servis finns i ett eget inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar