28 maj 2015

Odlingslådor i kirskålslandet



Under flera somrar bodde vi i min farmor och farfars gamla hus, och den stora vildvuxna trädgården var vår. Vi grävde, rensade och högg ner och i trädgårdslandet växte det bättre än någonsin förr - gammal åkermark i trädgårdens allra soligaste hörn, kombinerat med en massa gödsel gör underverk för odlingarna. Och för ogräset. Och när vi inte mera bodde i huset, tog kirskålen raskt över hela rubbet. 


Så nu har vi i ett försök att tygla ogräsets framfart ens lite, täckt hela det före detta trädgårdslandet med plast. Eftersom vi för det mesta tänker "man tager vad man haver", så blev det först ett lager genomskinlig plast som vi hittade i något förråd och ovanpå det jordgubbsplast och presenningar för att försöka få bort både solljus och vatten. 


Ovanpå plasten ställde maken delvis egensnickrade pallkragar, här har vi tänkt odla lite potatis och ev. andra grödor som inte kräver så stor arbetsinsats - vi hinner helt enkelt inte vara här och rensa och gallra när det finns så många andra mer brådskande projekt. 

Hoppas vi hinner få jord i lådorna och potatisen i jorden nu till helgen, vi har ju också det stora potatislandet ute på åkern som ska göras i ordning!

2 kommentarer:

  1. Oj så fin och färgglad jacka lilla flickan har på sig! :)

    SvaraRadera