20 juni 2016

Att fira en femåring

Så mycket firande vi hann med förra helgen! Vår fina, empatiska, förståndiga och för det mesta helt underbara tjej fyllde hela fem år, och i år skulle det firas ordentligt med både ett riktigt kompiskalas och ett traditionellt släktkalas. 

Vi inledde firandet med lördagens kompiskalas som bestod av fyra förväntansfulla och finklädda tjejer förutom födelsedagsbarnet själv. Antalet var precis lagom många för oss att klara av på en gång, så uppspelta som de var! 

Istället för tårta som ingen ändå äter, blev det glassbuffé med olika tilltugg och kokosbollar som Alleria hade bakat helt själv. Sen var vi så smarta att vi planerat enbart uteaktiviteter (eftersom vi bor i en liten radhuslägenhet) och som tur är hade vi tur med vädret också.

Pappan hade fixat en jättefin och populär hinderbana med slalompinnar, bockar att klättra över/krypa under/över, plattor att hoppa på, ett stort spindelnät (i torkställningen!) och en madrass att slå kullerbyttor på. Perfekt för en hoper sockerhöga barn att göra av med lite energi i :)

Som avslutning på kalaset hade vi skattjakt som bestod av ledtrådar med bilder och siffror på, och höjdpunkten var förstås att hitta kistan med det glittrande innehållet som de fick dela på. 
 
Ett toppenkalas tyckte nästan-femåringen, och somnade ovaggad den kvällen!


Nästa morgon lyckades vi faktiskt vakna innan födelsedagsbarnet, så vi fick till och med väcka henne med sång och paketöppning.  


Något yrvaken men själaglad nybliven femåring!


Pappan fixade i vanlig ordning en fin födelsedagsfrukost :) 

Och vi dukade kalasbordet i väntan på släktingarna. 

 
Glasskakan i form av ett slott var pappans mästerverk, och Alleria och jag hade bakat en del av kakorna glutenfria så hon skulle kunna smaka om hon ville. Smakade gjorde hon, men som vanligt föll inget henne direkt i smaken. Endast kokosbollarna hon själv gjort åt hon flera av, men lika gott så - det är ju faktiskt inget måste att få smak för söta bakverk!

 Kusinen hjälpte till med presentöppningen.

Och resten av födelsedagen (och veckan) tillbringades med att ta hand om de nya små bebisarna! Vilket sjå det är att både mata, kissa, tvätta, byta på och få de små att sova gott  i vagnen :)    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar