6 september 2013

Nu går det framåt igen

Det har rullat på rätt bra i veckan ändå, vi har som tur är kunnat laga mat hos mommo och moffa och inte behövt vara hemma i stöket så mycket. Utom sambon då, som med snälla svärfar satt upp alla skåp. Byggarna sköter sig nästan helt själva och är noggranna med detaljerna, så det blir över förväntan fint. Jag är van med hemmatapetserade väggar där skarvarna syns och lister där spikhålen inte varken spacklats eller målats, så det är kul och lärorikt att få se hur snyggt det kan bli bara man sätter lite tid på förarbetet också!

I veckan kom alltså underskåpen, bänkskivan och stänkskyddet av laminat på plats. 


En hel kvälls jobb av sambo och svärfar resulterade i att alla överskåpen också kom upp!


Sen följde diskbänk (vatten och avlopp kopplades in idag, fredag)


och induktionsspis. Antagligen lär vi få skänka bort alla våra gamla kastruller och stekpannor, det skulle inte förvåna mig ett dugg. 


All el är dragen och ikopplad, så nu funkar både uttag och lampor. Vi kan nog laga mat här till helgen och slipper vara snyltgäster hos andra, hurra!

4 kommentarer:

  1. Så roligt med köksrenovering! Vi har vår ytrenovering halvfärdig, och har så varit i snart två år :(

    Och induktionsspis, det är guld det!! :D

    SvaraRadera
  2. Induktionsspisen är fantastisk och jag har inte behövt slänga en enda kastrull än :) Nu ska jag bara hitta instruktionsboken också så jag kan lista ut varför den tickar så mystiskt!

    Man ska inte bränna ut sig med renoveringar heller, man kan nog leva med att det är lite halvfärdigt i något år :) Kanske hittar ni motivation igen när det blir till vintern och trädgården vilar!

    SvaraRadera
  3. Varifrån är köket? Jätte fräscht! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det är ett Kantri-kök (www.kantrikok.com) som är planerat och beställt via Uniflex i Jakobstad!

      Radera