14 maj 2014

Vårutflykt till Tavast Bondgård

Idag var det dags för avslutning med församlingens föräldra-barngrupp, och det betyder förstås utflyktsdags! I år åkte vi bara en liten bit, till Tavast Bondgård i Socklot. Vi hade förstås kunnat ta bilen, men nog är det ju så att själva bussresan är nästan det mest spännande med hela utflykten...


Alleria blev lite förskräckt när hon såg den enorma mängden barn som vällde ur buss och bilar, och det var nog nästan så jag också blev lite matt av kakafonin med upphetsade barn som sprang överallt, gråtande bebisar, skällande hundar och en och annan häst mitt i smeten. Men Annika och Gunilla som sköter om gården styrde upp det hela så fint och vallade hela barnskocken på en guidad rundtur bland djuren. 

En liten mus bodde också i kaninburen och drog sig inte för att kila fram och knapra på brödet fast vi alla tittade på den :)

 

Vi såg också minigrisar, marsvin, hästar i alla storlekar, får och getter med sina lamm, hundar och valpar... ...men bäst av allt var nog ändå den kelsjuka kissekatten, tyckte Alleria :)


När barnen fick mata fåren blev det sån kalabalik att jag var rädd att de små lammen skulle bli nedtrampade. Alleria höll för öronen, bräkandet var ganska öronbedövande faktiskt! 

En liten ponny gick tålmodigt runt med alla småttingar som ville rida, Alleria också (fast det var nog mest ren och skär skräck blandad med en pyttesmula förtjusning från hennes sida). Sen åt vi smörgåsar och drack trip och så var förmiddagen slut och det var alldeles lagom att åka hem igen!

Himla kul ändå och Gunilla hälsade alla varmt välkomna tillbaka, närsomhelst :) Tror vi ska ta henne på orden och åka tillbaka någon dag. Vore kul att få hälsa på alla djuren igen under lite lugnare former.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar