16 november 2014

Kroppen. En faktabok för alla små.

Vår stora lilla vetgiriga fundersamma treåring har blivit så intresserad av kroppen och alla dess funktioner, vi har nog tittat säkert femtio gånger på videon här nedanför "the Miracle of Life" och hon ber jämt om att få min telefon för att få se den igen...


Jag har också letat överallt efter en bra faktabok om kroppen som skulle vara på hennes nivå, men alla jag hittat är alldeles för avancerade med alldeles för mycket text, så vi har fått nöja oss med att bara se och prata om bilderna. Men nu blev det bingo; sist vi var på biblioteket frågade en av bibliotekarierna där om vi vill bli de första att låna en helt ny faktabok om kroppen och det ville vi förstås :)

Boken heter Faktabok med versaler för kloka små. Kroppen. och innehåller mängder med små flikar man kan öppna och kika in i och massor med kluriga fakta om kroppen och hur den fungerar. Vi har läst den så många gånger redan och dottern pratar nu massor om olika organ i sin kropp och vad de gör just nu. Boken verkar inte finnas tillgänglig på Adlibris än, men jag tror minsann vi ska önska oss den i present så småningom så vi får ett eget exemplar att bläddra i. Tror det är en bok med lång användningstid!

4 kommentarer:

 1. Den videon är så fantastiskt fin! :)

  SvaraRadera
 2. jadu, när man ser den videon slås man av hur SJUKT fantastiskt det egentligen är att man blir till. Och att sen en hel människa byggs upp på bara några (nåja, det känns ganska länge) VECKOR. På mindre än ett år går man från att vara inget till att vara en fungerande människa! Sen så fick det mig att tycka lite synd om bebisen när sammandragningarna sätter igång. Lätt att glömma hur jobbigt det måste vara för den att bli inklämd från alla håll, när jag själv irriteras av förvärkarna. :) behövde nog den insikten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är oerhört fascinerande! Jag tittar gärna själv på den där videon om och om igen :) Och så brukar jag alltid tänka på hur oerhört tidigt det faktiskt är en liten ny människa som sprattlar omkring där inne...långt långt innan mamman ens kan känna den röra sig så finns allt faktiskt redan på plats.
   Håller med dig ang. sammandragningarna också, nog måste det vara ett stort trauma för babyn att födas. Det är nog tur att vi inte minns något av den händelsen...

   Radera