16 november 2014

Sånt ni (kanske) inte visste om mig

För många veckor sedan skickade Nina en såndär utmaning åt mig på Instagram där man ska berätta 20 mer eller mindre okända fakta om sig själv men inte sjutton skriver jag så långa listor på mobilen! Det är ju skitjobbigt att knapra på den där lilla skärmen... Men, nu när jag haft tid vid datorn tänkte jag att det var en rätt rolig uppgift ändå och började fundera. Så here goes, 20 saker om mig som ni kanske eller kanske inte visste från tidigare.
 1.  Jag föddes med höftledsluxation och tillbringade mina första månader fastspänd i en skena.
 2. Från 6 års ålder är jag gravt närsynt och har därmed glasögon tjocka som flaskbottnar trots specialslipning.
 3. Avskyr att diska men sköter gärna tvätten. Ren terapi ju!
 4. Jag stavar aldrig fel (utom rena slarvfel då). Jag kan se hur ett ord borde stavas genom att titta på olika varianter av stavningen.
 5. Jag kan läsa om böcker hur många gånger som helst för jag minns aldrig vad som händer eller vem som är mördaren. Praktiskt, utom när man försöker läsa (och lära sig) kurslitteratur...
 6. Ogillar att shoppa. Ger mig aldrig ut på stan om det inte är något speciellt jag behöver och väljer då helst en butik med personlig betjäning.
 7. Jag har otroligt mycket empati och gråter alldeles för lätt för att jag känner så mycket för alla, främst barn och djur som far illa. 
 8. Har dock väldigt lite sympati/medlidande med vuxet folk och tycker de flesta som gjort korkade saker (som t.ex. börjat knarka) får skylla sig själva alternativt borde rycka upp sig och ta tag i sina problem.
 9. Att föda barn var det häftigaste jag gjort i mitt liv och jag är sjukt stolt över min prestation och skulle gärna vara med om alla 33 timmarna på nytt.
 10. Jag kan vara otroligt svartvit i mina åsikter men har blivit mycket mera ödmjuk sen jag blev förälder..
 11. Jag finner män som är fantastiska föräldrar attraktiva och män som "hjälper till" med hushållet fruktansvärt oattraktiva.
 12. Jag röstar hellre höger än vänster, hellre liberalt än konservativt och tycker religion är en privatsak som inte har något med politik att göra.
 13. Jag är en gamer i själ och hjärta fast tiden saknas just nu. Gör inget halvdant, när jag spelade WoW blev det nog 4-8 timmar per dag. Och jag var jäkligt bra också.
 14. Jag har jobbat tillsammans med min pappa i flera år med olika projekt och tycker vi är ett riktigt bra team!
 15. Avskyr överraskningar mer än något annat och mår fysiskt illa av att inte veta vad dom ska hända härnäst. Den som vill mig riktigt illa planerar en överraskningsfest för mig...
 16. Har väldigt lätt för att komma överens och samarbeta med alla sorts människor i professionella sammanhang men privat finns det många jag inte kan småprata med alls då vi har noll gemensamt. Smalltalk är inte min grej.
 17. Jag har ett extremt dåligt minne när det kommer till personers namn och "byaskvaller". Oftast har jag glömt både vad som sades och vem det handlade om när jag ska återberätta historien.
 18.  Jag kommer i något skede (inom några år) att göra det jag som yngre svor på att aldrig göra - ta över mina föräldrars hus och gård i Socklot.
 19. Har aldrig ens testat röka eller snusa och kommer inte att göra det heller. 
 20. Jag ogillar hundar och skulle aldrig få för mig att skaffa ett sånt litet odjur till familjen.

1 kommentar:

 1. Ramlade in på din blogg från Elaines tror jag och tyckte det var kul att se hur lik du är mig på den här listan: Punkt nummer 2, 4-7, 9-11, 16-17: Same same;)
  Lite lustigt, kanske en twin soul ute i landet!
  Att aldrig stava fel är nog lite ärftligt, mamma var svensklärare, och två av våra barn har "gåvan", två inte.
  Jag hatar att gå i affärer men älskar Tradera, den gigantiska loppisen i våra datorer... man köper och det kommer hem till dörren!
  Jag läser mycket men glömmer mycket också. Och att föda och få barn har varit bland det största och bästa som hänt mig...
  Och så är jag kristen men kanske inte ser det som en privatsak och det får gärna påverka mitt liv och politiken och jag tycker det är jättehärligt att vara med i en församling och egentligen helt nödvändigt eftersom den kristna tron handlar om ett liv i gemenskap med Gud och människor. När jag hittade Kristna Värdepartiet blev jag jätteglad.http://www.kristnavardepartiet.se
  Och så gillar jag hundar, men vill inte ha någon, dyrt och bundet, men vi har en hel del andra djur - kaniner, marsvin, hamstrar m m...
  Så kanske inte allt är lika men ovanligt mycket kände jag!
  Ha det bra:) Anna

  SvaraRadera